September 23, 2014

verse tomatensaus




























Ik ben zot van de Italiaanse keuken. Enkel een paar goede verse producten en je hebt een heerlijk gerecht.
Verse tomatensaus, een goede pasta (kan ook vers), parmezaanse kaas en basilicum.
Nog even en het tomatenseizoen (van juni tot oktober) is weer voorbij. Dus nu het nog kan, maken we onze saus nog heerlijk zelf of je kan tomaten uit blik nemen.

Benodigdheden
12 tomaten of 4 blikken gepelde tomaten van 400 gr
1 eetlepel olie
1 teen knoflook
2 kleine uien, gesnipperd
een glas rode wijn
2 eetlepels fijn gehakte oregano, basilicum
peper en zout

- Ontvel de tomaten.
- Verhit de olie op een halfhoog vuur? Smoor hierin de knoflook en de ui 4 minuten glazig.
- voeg de tomaten, de wijn, de kruiden en peper en zout toe en breng aan de kook.
- Laat de saus 35 minuten zachtjes koken.

En klaar.

Recept uit 'de snelle keuken' van Donna Hay.

1 comment:

  1. Ja, lap! Nu heb ik dus terug honger.
    Het ziet er heerlijk uit!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...