August 11, 2014

quiche






















Heerlijke quiche met een salade. Een snel en gemakkelijk gerecht, zoals ik graag kook.

Verwarm de oven op 180°C.

Beleg de quichevorm met het vel bladerdeeg. Klop de 3 eieren los. Meng de 200 ml zure room er goed onder en voeg een eetlepel azijn toe.
Stoof verschillende groenten naar keuze of met restjes uit je koelkast. Doe het beslag samen met de groeten in de taartvorm.  Werk af met hier en daar een klein lepeltje kruidenkaas en parmaham.

Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de salade. Meng sla, komkommer en tomaten met de olijfolie en witte wijnazijn. Kruid af met versgemalen zwarte peper.

Het oorsprokelijke recept is van Dagny Ros Asmundsdottir. Ik heb het een klein beetje veranderd maar de basis is hetzelfde.
Vooral de zure room en de kruidenkaas geven de quiche een heerlijke smaak.

1 comment:

  1. Lekker! Quiches worden hier ook vaak gemaakt én gesmaakt, maar met zure room: da's nieuw. Probeer ik zeker n keer!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...